Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Batoniki z komosy ryżowej

Opis wykonania

Batoniki są bardzo kruche, delikatne i oryginalne w smaku

Komosę prażę na suchej patelni aż do momentu kiedy zacznie robić się złocista. Ściągam ją i przesypuję do miseczki. Na patelnię dodaję olej kokosowy, masło orzechowe i mieszam, aż do momentu rozpuszczenia. Dodaję komosę i pozostawiam na chwilę mieszankę na wolnym ogniu cały czas mieszając aby się ze sobą idealnie połączyła i nie przypaliła. Dodaję zmielone płatki owsiane, migdałowe, nasiona chia i len. Masę przekładam na małą blaszkę i formuję batoniki dociskając je mocno łyżką aby była zbita konsystencja. Wstawiam do pieca nagrzanego na 160 stopni na 15-17 minut. Delektuję się kruchym i delikatnym smakiem zdrowych batoników.

Bosch do kuchni