Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Batoniki są bardzo kruche, delikatne i oryginalne w smaku

Składniki

100 g komosa ryżowa
130 g masło orzechowe bez cukru
50 g olej kokosowy
60 g płatki owsiane
20 g płatki migdałowe
10 g nasiona chia
4 g len mielony
20 ml syrop daktylowy

Opis wykonania

Komosę prażę na suchej patelni aż do momentu kiedy zacznie robić się złocista. Ściągam ją i przesypuję do miseczki. Na patelnię dodaję olej kokosowy, masło orzechowe i mieszam, aż do momentu rozpuszczenia. Dodaję komosę i pozostawiam na chwilę mieszankę na wolnym ogniu cały czas mieszając aby się ze sobą idealnie połączyła i nie przypaliła. Dodaję zmielone płatki owsiane, migdałowe, nasiona chia i len. Masę przekładam na małą blaszkę i formuję batoniki dociskając je mocno łyżką aby była zbita konsystencja. Wstawiam do pieca nagrzanego na 160 stopni na 15-17 minut. Delektuję się kruchym i delikatnym smakiem zdrowych batoników.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych