Batoniki z komosy ryżowej
8 porcje
25 min
Łatwe
Składniki
Batoniki z komosy ryżowej
Batoniki z komosy ryżowej
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Komosę prażę na suchej patelni aż do momentu kiedy zacznie robić się złocista. Ściągam ją i przesypuję do miseczki. Na patelnię dodaję olej kokosowy, masło orzechowe i mieszam, aż do momentu rozpuszczenia. Dodaję komosę i pozostawiam na chwilę mieszankę na wolnym ogniu cały czas mieszając aby się ze sobą idealnie połączyła i nie przypaliła. Dodaję zmielone płatki owsiane, migdałowe, nasiona chia i len. Masę przekładam na małą blaszkę i formuję batoniki dociskając je mocno łyżką aby była zbita konsystencja. Wstawiam do pieca nagrzanego na 160 stopni na 15-17 minut. Delektuję się kruchym i delikatnym smakiem zdrowych batoników.
Komentarze