Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Krem z groszku cukrowego z serem pleśniowym i zielonym pieprzem

Składniki

250 g Świeży groszek cukrowy
2 szt. Ziemniaki
1 szt. Cebula
Sól, świeżo mielony zielony pieprz
2 łyżeczka Sok z cytryny
Ser camebert z zielonym pieprzem ziarnistym

Opis wykonania

Zeszklij cebulę na łyżeczce masła. Ugotuj ziemniaki w małej ilości wody (ok 1 szklanka) po ugotowaniu nie odcedzaj, dodaj do nich groszek i zeszkloną cebulę i łyżeczkę masła. Gotuj ok 5 minut. Zblenduj, dopraw solą, świeżo mielonym pieprzem i cytryną. Przełóż gorący krem do miseczki, zatop na środku po dwa plasterki sera pleśniowego, przyozdób surowym groszkiem. Opcjonalnie podawaj z maślanymi grzankami.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych