Krem z groszku z serem pleśniowym
4 porcje
Średnie
Krem z groszku cukrowego z serem pleśniowym i zielonym pieprzem
Składniki
250 g Świeży groszek cukrowy
2 szt. Ziemniaki
1 szt. Cebula
Sól, świeżo mielony zielony pieprz
2 łyżeczka Sok z cytryny
Ser camebert z zielonym pieprzem ziarnistym
Krem z groszku z serem pleśniowym
Krem z groszku z serem pleśniowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Zeszklij cebulę na łyżeczce masła. Ugotuj ziemniaki w małej ilości wody (ok 1 szklanka) po ugotowaniu nie odcedzaj, dodaj do nich groszek i zeszkloną cebulę i łyżeczkę masła. Gotuj ok 5 minut. Zblenduj, dopraw solą, świeżo mielonym pieprzem i cytryną. Przełóż gorący krem do miseczki, zatop na środku po dwa plasterki sera pleśniowego, przyozdób surowym groszkiem. Opcjonalnie podawaj z maślanymi grzankami.
Komentarze