Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Lekkie racuszki na mące ryżowej z dodatkiem śmietanki kokosowej oraz truskawek i ananasa

Składniki

2 szt. jajko
0,5 szklanka maka ryżowa
200 ml jogurt naturalny
1 szczypta sól
2 łyżka ksylitol
200 g śmietanka kokosowa
10-15 szt. truskawki
1/2 szt. ananas

Opis wykonania

Oddzielam białka od żółtek. Żółtka ucieram z 1 łyżeczką ksylitolu na puch, dodaję jogurt, mąkę i proszek do pieczenia. Białka ubijam z solą i delikatnie łączę z wcześniejszą masą. Smażę racuszki na teflonowej patelni bez dodatku tłuszczu po ok 2-3min na stronę. Ze schłodzonej przez min. 12h puszki mleczka kokosowego oddzielam 200g śmietanki i ubijam ją z resztą ksylitolu. Kroję truskawki w kostkę i i dodaje do śmietanki. Ananasa kroję w większą kostkę. Na każdego racuszka daję porcję śmietanki z truskawkami i ozdabiam kawałkami ananasa.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych