Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Sama słodycz ;-)

Składniki

2 szt. białka jaj
150 g erytrytol
200 g bataty
5 g kakao
50 g suszone daktyle

Opis wykonania

Białka jaj ubijamy na sztywną pianę po czym dodajemy 100g erytrytolu. Wykładamy białka łyżką na folię aluminiową i suszymy w piekarniku nagrzanym do 100 stopni Celsjusza przez 45 minut. Bataty gotujemy po czym blendujemy razem z kakao, 50g erytrytolu i 50g suszonych daktyli. Kładziemy masę batatową na jedną bezę, przykrywamy drugą i voila!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych