Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Idealny deser nawet na diecie, z dużą ilością białka a małą węglowodanów. Smakuje obłędnie w dodatku z nutką żurawiny.

Składniki

3 szt. Żółtka
3 szt. Białko jaja kurzego
570 g Buraki ugotowane
180 ml Mleko 0,5%
2 ml Aromat waniliowy
2 łyżeczka Proszek do pieczenia bez glutenu
45 g Mąka kokosowa
45 g Mąka gryczana
35 g Mąka owsiana
45 g Kakao o obniżonej zaw.tłuszczu
15 g Karob
35 g Ksylitol
30 g Odzywka Wpi o smaku czekolady
25 g Olej kokosowy
40 g Żurawina suszona
55 ml Na polewę: mleczko kokosowe
250 ml Mleko 0,5%
12 g Ksylitol
20 g Kakao o obniżonej zaw.tłuszczu

Opis wykonania

Buraki potrzyj na tartce na drobnych oczkach. Dodaj żółtka, aromat i olej. Białka osobno ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Suche składniki wymieszaj. Dodaj do mokrych i dokładnie wymieszaj. Konsystencja ma być gęsta, ale nie zbita. Dodaj piane i delikatnie wymieszaj. Wlej do małej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około godziny w temp.180stopni. Składniki na polewę gotuj aż zgęstniejeWyjmij z formy i polej czekoladą

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych