Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Burger wegetariański z fasoli

Opis wykonania

Burger z fasoli niczemu nie ustępuje klasycznej wołowinie. Jest soczysty, a podany w bułce sprawia, że staje się on wyśmienitym daniem. Poznaj sprawdzony przepis na burgera z fasoli!

  1. Jak zrobić burgera z fasoli? Bierzemy fasolę w puszce, odlewamy wodę z fasoli i przekładamy ją do blendera. Dodajemy cebulę pokrojoną w większe kawałki, jajko, płatki owsiane i przyprawy. Wszystko blendujemy w wysokim blenderze kielichowym Bosch i przekładamy do miseczki.

  2. Dodajemy mąkę i mieszamy masę tak, aby uformować kotlety, a następnie obtaczamy je w bułce tartej, sezamie lub otrębach - wedle upodobań.

    Zawijamy burgera wegetariańskiego z fasoli w folię aluminiową i wkładamy do lodówki do komory chłodzącej na mięso na minimum godzinę.

  3. Wyciągamy burgera wegetariańskiego, kładziemy go na rozgrzany olej i smażymy z obu stron, aby ładnie się przyrumienił lub kładziemy go na rozgrzany ruszt i grillujemy do momentu, aż się zrumieni.

  4. W międzyczasie przygrzewamy w piekarniku bułkę. Po przygrzaniu na dno bułki kładziemy sałatę, pokrojoną w paski cebulę, następnie kotleta, ogórek, paprykę. Podajemy z musztardą francuską lub innym sosem do burgerów.

    Taki zdrowy burger wegetariański na grilla można zrobić nie tylko z czerwonej, ale także czarnej fasoli lub wymieszać jej kilka rodzajów.

  5. Podanie

    Burger z czerwonej fasoli można podawać zarówno w wersji na ciepło, jak i w formie kanapki na zimno.

Bosch do kuchni