Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

90 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Mocno czekoladowe muffinki z buraków z sosem z białka.

Składniki

jajo
300 g buraki
50 g mąka kukurydziana
2 łyżka kakao
1 łyżeczka proszek do pieczenia
40 g ksylitol
jogurt naturalny
20 g gorzka czekolada
10 g słonecznik
40 g odżywka białkowa

Opis wykonania

Buraczki gotujemy i zostawiamy do wystudzenia. Blendujemy buraki z ksylitolem, kakao, jajkami, maka, proszkiem do pieczenia, jogurtem. Gorzką czekoladę rozpuszczamy na patelni. Mieszamy ciasto dokładnie z czekoladą. Wlewamy do foremek i pieczemy 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Białko mieszamy z małą ilością wrzątku, polewamy sosem babeczki i dekorujemy pestkami słonecznika.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych