Tęczowe Babeczki
Opis wykonania
Malwina, lat 9, uwielbia takie Tęczowe Babeczki, zarówno piec, dekorować jak i jeść.
Najpierw przygotowujemy ciasto na babeczki. Mieszamy jajka, jogurt i olej, dodajemy suche składniki czyli mąkę, cukier i proszek do pieczenia i łączymy je. Całość ponownie mieszamy i nakładamy do papierowych foremek w 1/2 wysokości. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 C przez ok. 25 – 30 minut. Przygotowujemy lukier. Mikserem ucieramy serek z masłem i cukrem pudrem (cukier puder dzielimy na 3 części i dodajmy partiami) na koniec dodajemy powoli sok z połowy cytryny. Wstawiamy do lodówki, aby polewa lekko stężała. Na przestudzone babeczki nakładamy lukier, z żelków robimy tęczę i ozdabiamy cukrowymi motylkami.