Ciastka z masłem orzechowym
3 porcje
20 min
Łatwe
Ciastka z masłem orzechowym idealne do popołudniowej kawy.
Składniki
1/2 szklanka masło orzechowe
3/4 szklanka mąka ryżowa
1/4 szklanka syrop z agawy
1 szczypta sól
30 g gorzka czekolada
1 łyżka olej kokosowy
Ciastka z masłem orzechowym
Ciastka z masłem orzechowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Masło orzechowe, mąkę, syrop z agawy i sól mieszamy dokładnie ze sobą. Następnie ręcznie wyrabiamy ciasto. Z ciasta formujemy ciasteczka, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy, 10 minut w 190 stopniach, opcja góra - dół. Czekoladę i olej roztapiamy w kąpieli wodnej i polewamy upieczone i lekko ostudzone ciasteczka.
Komentarze