Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ciastka z masłem orzechowym idealne do popołudniowej kawy.

Składniki

1/2 szklanka masło orzechowe
3/4 szklanka mąka ryżowa
1/4 szklanka syrop z agawy
1 szczypta sól
30 g gorzka czekolada
1 łyżka olej kokosowy

Opis wykonania

Masło orzechowe, mąkę, syrop z agawy i sól mieszamy dokładnie ze sobą. Następnie ręcznie wyrabiamy ciasto. Z ciasta formujemy ciasteczka, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy, 10 minut w 190 stopniach, opcja góra - dół. Czekoladę i olej roztapiamy w kąpieli wodnej i polewamy upieczone i lekko ostudzone ciasteczka.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych