Ciasto bananowe z czekoladą
8 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Ciasto bananowe z czekoladą
Ciasto bananowe z czekoladą
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Jajka rozbić i ubić razem z cukrem do uzyskania puszystej piany. Dodaj szczyptę soli, olej oraz rozgniecione banany. Całość wymieszaj.
W drugim naczyniu przesiej mąkę, dodaj kakao, cynamon i sodę oczyszczoną. Powoli dodaj produkty sypkie do masy jajecznej. Całość delikatnie wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.
Porada
Para i ciepło to duet idealny! Dlatego piekarnik marki Bosch z dodatkiem pary to gwarancja miękkich i soczystych potraw.
Wylej do prostokątnej foremki (np. keksówki) i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około 50 minut. Wystudzone ciasto można posypać cukrem pudrem albo polewą czekoladową.
Do przygotowania polewy czekoladowej w rondelku należy roztopić masło, dodać pokruszoną czekoladę i wymieszać całość aż do całkowitego roztopienia. Gorącą polewę można przelać na ciasto.
Komentarze