Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Ciasto bananowe z czekoladą

Opis wykonania

Ciasto bananowe z czekoladą to doskonały pomysł na niedzielny podwieczorek albo na spotkanie z rodziną czy przyjaciółmi. Ten prosty przepis spodoba się niejednemu łasuchowi, a co najlepsze, może go zjeść każdy, gdyż proponowany przepis na ciasto bananowe może być w wersji bezglutenowej oraz fit! Smacznego!

  1. Jajka rozbić i ubić razem z cukrem do uzyskania puszystej piany. Dodaj szczyptę soli, olej oraz rozgniecione banany. Całość wymieszaj.

  2. W drugim naczyniu przesiej mąkę, dodaj kakao, cynamon i sodę oczyszczoną. Powoli dodaj produkty sypkie do masy jajecznej. Całość delikatnie wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.

  3. Wylej do prostokątnej foremki (np. keksówki) i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około 50 minut. Wystudzone ciasto można posypać cukrem pudrem albo polewą czekoladową.

  4. Do przygotowania polewy czekoladowej w rondelku należy roztopić masło, dodać pokruszoną czekoladę i wymieszać całość aż do całkowitego roztopienia. Gorącą polewę można przelać na ciasto.

Bosch do kuchni