Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Świetny pomysł nie tylko na śniadanie, ale i na piątkowy obiad. Jaja i ryby są bardzo zdrowe :)

Składniki

3 szt. jajka
1 szt. filet z mintaja
2 szczypta przyprawa do ryb
1 łyżka natka zielonej pietruszki
2 łyżka kukurydza konserwowa
3 łyżka mąka pszenna
2 łyżka mleko
4 łyżka bułka tarta
1 szczypta sól
4 łyżka olej
1 łyżka keczup
1 łyżka majonez

Opis wykonania

Filet z mintaja przekrawamy na pół posypujemy przyprawą do ryby. Obtaczamy w mące, jednym rozmąconym jaju z łyżką mleka i bułce tartej. Smażymy. 2 jajka roztrzepujemy z łyżką mleka i 2 łyżkami bułki tartej, odrobinę solimy i dosypujemy szczyptę siekanej natki pietruszki. Wlewamy na patelnię z rozgrzanym olejem i posypujemy kukurydzą. Wszystko przykrywamy pokrywką i smażymy na bardzo malutkim ogniu, do momentu, aż jaja z będą idealnie ścięte z wierzchu. Omlet wykładamy na talerz spodem do góry, smarujemy keczupem na to kładziemy naszą rybę i zawijamy. Wierzch możemy polać majonezem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych