Ciasto jaglane z truskawkowym musem
9 porcje
45 min
Łatwe
Składniki
Ciasto jaglane z truskawkowym musem
Ciasto jaglane z truskawkowym musem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ciasto jaglane z truskawkowym musem. Na spód 2szkl zmielonych płatków owsianych 2łyżki wiórków kokosowych 2łyżki kakao 4łyżki oleju kokosowego 4łyżki mleka 2łyżki ksylitolu Płatki, ksylitol ,kokos wymieszać. Dodać olej kokosowy i mleko i dokładnie wymieszać . Tortownicę 20 cm wyłożyłam papierem do pieczenia i wyłożyłam masę na spód. Masę docisnąć i włożyć do lodówki . Masa jaglana 3/4 szkl kaszy jaglanej 3łyżki ksylitolu 1szkl mleka może też być kokosowe 2szkl wody 1 łyżka oleju kokosowego Kaszę przepłukać pod bieżącą wodą a następnie przelać wrzątkiem. Przeplukana kasze włożyć do garnka zalać woda , mlekiem dodać ksylitol i gotować na małym ogniu około 25 min co jakiś czas mieszać. Gotowa masę ostudzić i zblendowac na końcu dodać łyżkę oleju kokosowego . Można pominąć. Całość masy letniej wyłożyć na spód ciasta i włożyć do lodowki żeby stężała. Galaretka 400 g truskawek u mnie mrożone 2galaretki truskawkowe lub 2kopiate łyżki żelatyny 2łyżki ksylitolu Mrożone truskawki umieściłam w garnku i gotowałam na małym ogniu dodałam ksylitol . Następnie zblendowalam całość i na końcu dodałam żelatynę która namoczylam wcześniej w 2łyżkach wrzątku. Przestudzoną galaretkę wylać na masę
Komentarze