Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Sezon truskawkowy przed nami wiec Zapraszam po przepis na Pyszne dietetyczne ciasto Jaglane z musem truskawkowym.

Składniki

2 szklanka płatki owsiane
2 łyżka Wiórki kokosowe
2 łyżka Kakao
4 łyżka Olej kokosowy
4 łyżka Mleko
2 łyżka Ksylitol
3/4 szklanka Kasza jaglana
3 łyżka Ksylitol
1 szklanka Mleko
2 szklanka Woda
1 łyżka Olej kokosowy
400 g Truskawki
2 szt. Galaretka truskawkowa
2 łyżka Ksylitol
2 łyżka Żelatyna

Opis wykonania

Ciasto jaglane z truskawkowym musem. Na spód 2szkl zmielonych płatków owsianych 2łyżki wiórków kokosowych 2łyżki kakao 4łyżki oleju kokosowego 4łyżki mleka 2łyżki ksylitolu Płatki, ksylitol ,kokos wymieszać. Dodać olej kokosowy i mleko i dokładnie wymieszać . Tortownicę 20 cm wyłożyłam papierem do pieczenia i wyłożyłam masę na spód. Masę docisnąć i włożyć do lodówki . Masa jaglana 3/4 szkl kaszy jaglanej 3łyżki ksylitolu 1szkl mleka może też być kokosowe 2szkl wody 1 łyżka oleju kokosowego Kaszę przepłukać pod bieżącą wodą a następnie przelać wrzątkiem. Przeplukana kasze włożyć do garnka zalać woda , mlekiem dodać ksylitol i gotować na małym ogniu około 25 min co jakiś czas mieszać. Gotowa masę ostudzić i zblendowac na końcu dodać łyżkę oleju kokosowego . Można pominąć. Całość masy letniej wyłożyć na spód ciasta i włożyć do lodowki żeby stężała. Galaretka 400 g truskawek u mnie mrożone 2galaretki truskawkowe lub 2kopiate łyżki żelatyny 2łyżki ksylitolu Mrożone truskawki umieściłam w garnku i gotowałam na małym ogniu dodałam ksylitol . Następnie zblendowalam całość i na końcu dodałam żelatynę która namoczylam wcześniej w 2łyżkach wrzątku. Przestudzoną galaretkę wylać na masę

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych