Śledź po japońsku
4 porcje
Średnie
Tradycyjny śledź po japońsku w wiosennej kompozycji.
Składniki
3 szt. Jajo
6 szt. Filet śledziowy w oleju
3 szt. Marchewka
2 szt. Pietruszka
1 szt. Mały seler
1 szt. Ogórek kiszony
1 szt. Cebula
1 szt. Groszek konserwowy
3 łyżka Majonez
1 łyżka Musztarda
Sól, pieprz
Do dekoracji ogórek, szczypiorek, rzodkiewka
Śledź po japońsku
Śledź po japońsku
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ugotuj warzywa, ugotuj jaja na twardo. ostudź i pokrój warzywa oraz 1 jajo w drobną kostkę. Pokrój ogórka kiszonego i cebulkę także w kostkę. Wymieszaj wszystko z groszkiem, majonezem, musztardą, dopraw solą, pieprzem, odstaw do lodówki na noc.
Na talerzu ułóż sałatkę jarzynową, filety śledziowe i jajo w dowolnej kompozycji. Udekoruj wiosennymi doatkami - rzodkiewką i szczypiorkiem.
Komentarze