Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Tradycyjny śledź po japońsku w wiosennej kompozycji.

Składniki

3 szt. Jajo
6 szt. Filet śledziowy w oleju
3 szt. Marchewka
2 szt. Pietruszka
1 szt. Mały seler
1 szt. Ogórek kiszony
1 szt. Cebula
1 szt. Groszek konserwowy
3 łyżka Majonez
1 łyżka Musztarda
Sól, pieprz
Do dekoracji ogórek, szczypiorek, rzodkiewka

Opis wykonania

Ugotuj warzywa, ugotuj jaja na twardo. ostudź i pokrój warzywa oraz 1 jajo w drobną kostkę. Pokrój ogórka kiszonego i cebulkę także w kostkę. Wymieszaj wszystko z groszkiem, majonezem, musztardą, dopraw solą, pieprzem, odstaw do lodówki na noc. Na talerzu ułóż sałatkę jarzynową, filety śledziowe i jajo w dowolnej kompozycji. Udekoruj wiosennymi doatkami - rzodkiewką i szczypiorkiem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
MiszelPiszel
Mój mąż na pewno będzie zadowolony z tego przepisu bo ... ja nie lubię śledzi :)