Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Ciasto Magdalenki

Opis wykonania

Delikatne, pachnące masłem ciasteczka zawsze przypominają o swoim francuskim pochodzeniu. Ciastka Magdalenki są zdecydowanie łatwiejsze w wykonaniu niż większość osób myśli.

Ciasto Magdalenki - krok 1

Przygotuj składniki.

Piekarnik rozgrzej do 200°C.

Ciasto Magdalenki - krok 2

W misie robota kuchennego ubij białka na sztywno, po czym powoli, po łyżce dodawaj cukier. Na końcu dodaj żółtka i dobrze połącz. Do masy dodaj mąkę, roztopione masło oraz skórkę z cytrusów. Całość wymieszaj.

Ciasto Magdalenki - krok 3

Ciasto przełóż do foremek, do ok. ¾ ich wysokości (będzie rosło).

Piecz 10–12 minut.

Ciasteczka możesz oprószyć cukrem pudrem. Tradycyjnie jada się je z niesłodzoną herbatą.

Bosch do kuchni