Ciasto Magdalenki
![Ciasto Magdalenki](https://akademiasmaku.pl/storage/7925/conversions/ciasto-magdalenki-5111-single.webp)
12 porcje
30 min
Łatwe
Składniki
Ciasto Magdalenki
Ciasto Magdalenki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/10298/conversions/SwgMGdNLny0q6f-thumb.webp)
Przygotuj składniki.
Piekarnik rozgrzej do 200°C.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/10299/conversions/wsEuBpr53gaUZF-thumb.webp)
W misie robota kuchennego ubij białka na sztywno, po czym powoli, po łyżce dodawaj cukier. Na końcu dodaj żółtka i dobrze połącz. Do masy dodaj mąkę, roztopione masło oraz skórkę z cytrusów. Całość wymieszaj.
Porada
Idealnie puszysty biszkopt? Domowa bita śmietana? Ich przygotowanie nigdy nie było prostsze. Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch automatycznie skończy pracę, gdy składniki będą idealnie ubite.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/10300/conversions/2D71uq6yyKjGKr-thumb.webp)
Ciasto przełóż do foremek, do ok. ¾ ich wysokości (będzie rosło).
Piecz 10–12 minut.
Ciasteczka możesz oprószyć cukrem pudrem. Tradycyjnie jada się je z niesłodzoną herbatą.
Komentarze