Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Ciasto Magdalenki

Ciasto Magdalenki
Ilośc porcji

12 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Delikatne, pachnące masłem ciasteczka zawsze przypominają o swoim francuskim pochodzeniu. Ciastka Magdalenki są zdecydowanie łatwiejsze w wykonaniu niż większość osób myśli.

Składniki

150 g - mąki pszennej
100 g - cukru drobnego
100 g - masła roztopionego i letniego
3 szt. - jajka
- skórka otarta z cytryny lub limonki

Opis wykonania

1

Przygotuj składniki.

Piekarnik rozgrzej do 200°C.

2

W misie robota kuchennego ubij białka na sztywno, po czym powoli, po łyżce dodawaj cukier. Na końcu dodaj żółtka i dobrze połącz. Do masy dodaj mąkę, roztopione masło oraz skórkę z cytrusów. Całość wymieszaj.

Porada

Idealnie puszysty biszkopt? Domowa bita śmietana? Ich przygotowanie nigdy nie było prostsze. Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch automatycznie skończy pracę, gdy składniki będą idealnie ubite.



Bosh Logo
Bosh
3

Ciasto przełóż do foremek, do ok. ¾ ich wysokości (będzie rosło).

Piecz 10–12 minut.

Ciasteczka możesz oprószyć cukrem pudrem. Tradycyjnie jada się je z niesłodzoną herbatą.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych