Ciasto Magdalenki
12 porcje
30 min
Łatwe
Składniki
Ciasto Magdalenki
Ciasto Magdalenki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotuj składniki.
Piekarnik rozgrzej do 200°C.
W misie robota kuchennego ubij białka na sztywno, po czym powoli, po łyżce dodawaj cukier. Na końcu dodaj żółtka i dobrze połącz. Do masy dodaj mąkę, roztopione masło oraz skórkę z cytrusów. Całość wymieszaj.
Porada
Idealnie puszysty biszkopt? Domowa bita śmietana? Ich przygotowanie nigdy nie było prostsze. Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch automatycznie skończy pracę, gdy składniki będą idealnie ubite.
Ciasto przełóż do foremek, do ok. ¾ ich wysokości (będzie rosło).
Piecz 10–12 minut.
Ciasteczka możesz oprószyć cukrem pudrem. Tradycyjnie jada się je z niesłodzoną herbatą.
Komentarze