Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Najlepszy tort bezowy na świecie. Slodycz bezy przełamują owoce. Środek wypełniony kremem śmietankowym z mascarpone.

Składniki

10 szt. Białka
0,5 kg Cukier drobny
2 łyżka Sok z limonki
500 ml Kremówka 36%
250 g Mascarpone

Opis wykonania

Białka mocno schłodzone ubijamy najlepiej robotem misą aby ruch i moc była taka sama. Do sztywnych bialek dodajemy łyżka po łyżce cukru trwa to bardzo długo...beza ma być sztywna i pięknie lśnić. Na koniec wlewmy sok z limonki i chwilę ubijamy. Piekarnik nagrzewam do 130 stopni (tylko termoobeg) beze formuje na dwa okregi średnicy 26 cm. Wkladam i szusze w 130stopniach 15 min, potem zmniejszamy do 110 i suszymy okolo 1h 15 / 30 min. Krem: 500ml kremówki 36% 250 g mascarpone 2 łyz cukru pudru Ubijamy śmietankę z cukrem na koniec łączymy z macarpone. Przekladamy kremem beze w środek dajemy nasze ulubione owoce. Wierzch smarujemy kremem i dekorujemy owocami. Schladzamy i gotowe.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych