Ciasto orzechowe na jaglanym spodzie

9 porcji
60 min
Średnie
Składniki
Ciasto orzechowe na jaglanym spodzie
Ciasto orzechowe na jaglanym spodzie
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kasze jaglana gotujemy na mleku do miekkości. Gdy ostygnie blendujemy z 3 całymi jajkami, 2 łyżkami ksylitolu i 2 łyżeczkami ekstraktu waniliowego. Przelewamy do formy (blaszka o średnicy 30cm wyłozona papierem do pieczenia). Pieczemy 40min w 160stopniach. Góra ciasta to połączenie 2 jogurtów greckich, czekolady gorzkiej (rozpuszczonej w kapieli wodnej), 1 łyżki ksylitolu, 2 łyżek masła orzechowego. Wszystko wylewamy na ostygniętu spód i posypujemy orzechami włoskimi. Na 3 h do lodówki i gotowe. Smacznego :)
Komentarze