Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ciasto orzechowo czekoladowe z dodatkiem orzechów włoskich na spodnie z kaszy jaglanej o waniliowym smaku.

Składniki

200 g Kasza jaglana
3 szt. Jajka
3 łyżka Ksylitol
2 łyżeczka Ekstrakt waniliowy
2 szt. Jogurt grecki
1 szt. Gorzka czekolada
2 łyżka Masło orzechowe
1 garść Orzechy włoskie

Opis wykonania

Kasze jaglana gotujemy na mleku do miekkości. Gdy ostygnie blendujemy z 3 całymi jajkami, 2 łyżkami ksylitolu i 2 łyżeczkami ekstraktu waniliowego. Przelewamy do formy (blaszka o średnicy 30cm wyłozona papierem do pieczenia). Pieczemy 40min w 160stopniach. Góra ciasta to połączenie 2 jogurtów greckich, czekolady gorzkiej (rozpuszczonej w kapieli wodnej), 1 łyżki ksylitolu, 2 łyżek masła orzechowego. Wszystko wylewamy na ostygniętu spód i posypujemy orzechami włoskimi. Na 3 h do lodówki i gotowe. Smacznego :)

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Bardzo ciekawy przepis
Radosław
Jeszcze nie raz wykorzystam
Aleksandra J
Jogurt dodawałam stopniowo żeby uzyskać odpowiednią konsystencję - użyłam mniej niż w przepisie ;)