Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Ciasto orzechowe na jaglanym spodzie

Opis wykonania

Ciasto orzechowo czekoladowe z dodatkiem orzechów włoskich na spodnie z kaszy jaglanej o waniliowym smaku.

Kasze jaglana gotujemy na mleku do miekkości. Gdy ostygnie blendujemy z 3 całymi jajkami, 2 łyżkami ksylitolu i 2 łyżeczkami ekstraktu waniliowego. Przelewamy do formy (blaszka o średnicy 30cm wyłozona papierem do pieczenia). Pieczemy 40min w 160stopniach. Góra ciasta to połączenie 2 jogurtów greckich, czekolady gorzkiej (rozpuszczonej w kapieli wodnej), 1 łyżki ksylitolu, 2 łyżek masła orzechowego. Wszystko wylewamy na ostygniętu spód i posypujemy orzechami włoskimi. Na 3 h do lodówki i gotowe. Smacznego :)