Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Meksykańska przekąska z kurczakiem.

Składniki

olej roślinny
tortilli pszennych lub kukurydzianych
500 g startego sera
225 g gotowanej szynki lub kurczaka /filet pokrojony w kostkę
200 g kwaśnej śmietany
Salsa chipotle
papryka chipotle
ananas
cebula czerwona
kolendra
pomidor
sok z limonki
oliwa kukurydziana

Opis wykonania

 

  1. Na patelni położyć tortillę, podgrzać, nałożyć na nią ser, szynkę lub kurczaka oraz zioła.
  2. Drugą posmarować salsą i przykryć pierwszą, zapiec i pokroić.
  3. Podawać ze śmietaną i salsą.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych