Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Aksamitna zupa z kurczaka i sera pleśniowego, podana ze złotymi grzankami i odrobiną oliwy z oliwek.

Składniki

3 szklanka bulion drobiowy
1/2 szt. filet z kurczaka
1 szklanka mleko
100 g ser lazur
2-3 szt. ziemniaki
1 szt. czosnek
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
2-3 łyżeczka oliwa
1 garść grzanki

Opis wykonania

Filet gotujemy w bulionie. Kiedy mięso zmięknie wyjmujemy i kroimy na drobne kawałki. Do bulionu wrzucamy 2 małe ziemniaki pokrojone w kostkę. Kiedy ziemniaki będą miękkie, dodajemy mleko,masło oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Kurczaka oraz ziemniaki rozdrabniamy blenderem z odrobiną bulionu, a następnie dodajemy do zupy. Dodajemy także pokrojony w kostkę ser. Wszystko mieszamy i gotujemy do momentu rozpuszczenia się sera. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych