Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

70 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszny deser z ciastem na bazie szpinaku z jogurtem i truskawkami

Składniki

200 dkg szpinak mrożony
2 szt. jajka
1 szklanka mąka
1/2 szklanka olej
1/2 szt. ksylitol
2 łyżeczka proszek do pieczenia
1 szt. jogurt naturalny duży
1/2 łyżka ksylitol
1 łyżeczka żelatyna
1/2 kg truskawki
1 szt. galaretka truskawkowa

Opis wykonania

Wykonanie ciasta Szpinak rozmrażamy i dobrze odciskamy z wody. Jajka miksujemy z cukrem,powoli wlewamy olej miksując dalej. Nastepnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu szpinak dobrze odsączony. Wlewamy do małej tortownicy o średnicy 23 cm i pieczemy w 180 stopniach około 60 minut.Sprawdzając patyczkiem. Gdy ciasto wystygnie ścieramy je na tarce o grubych oczkach. potrzebną ilość wykorzystujemy do deseru a resztę można zamrozić i wykorzystać według naszej fantazji. Do jogurtu dodajemy ksylitol, miksujemy dodając żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. Truskawki miksujemy blenderem.Galaretkę rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody. Studzimy i dodajemy do truskawek. Ułożenie deseru w pucharkach ciasto szpinakowe masa jogurtowa ciasto szpinakowe masa truskawkowa ciasto szpinakowe Smacznego.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych