Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Deser z mchu i paproci z truskawkami

Opis wykonania

Pyszny deser z ciastem na bazie szpinaku z jogurtem i truskawkami

Wykonanie ciasta Szpinak rozmrażamy i dobrze odciskamy z wody. Jajka miksujemy z cukrem,powoli wlewamy olej miksując dalej. Nastepnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu szpinak dobrze odsączony. Wlewamy do małej tortownicy o średnicy 23 cm i pieczemy w 180 stopniach około 60 minut.Sprawdzając patyczkiem. Gdy ciasto wystygnie ścieramy je na tarce o grubych oczkach. potrzebną ilość wykorzystujemy do deseru a resztę można zamrozić i wykorzystać według naszej fantazji. Do jogurtu dodajemy ksylitol, miksujemy dodając żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. Truskawki miksujemy blenderem.Galaretkę rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody. Studzimy i dodajemy do truskawek. Ułożenie deseru w pucharkach ciasto szpinakowe masa jogurtowa ciasto szpinakowe masa truskawkowa ciasto szpinakowe Smacznego.

Bosch do kuchni