Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

3 (Liczba ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Mieszanka zmielonych przypraw słodkich, charakterystyczna dla kuchni wedyjskiej.

Składniki

liście laurowe
4 łyżeczka ziarenek kolendry
1 łyżeczka kminu rzymskiego
1 łyżeczka pieprzu w ziarenkach
1 łyżeczka goździków
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka suszonego imbiru
1 łyżeczka świeżo startej gałki muszkatołowej

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
23.5 kcal
Tłuszcz
0.9 g
Węglowodany
3.2 g
Błonnik
0.7 g
Białko
2.6 g
Sól
4.1 g

Opis wykonania

  1. Na suchej patelni i małym ogniu prażymy przez około 5-7 minut przyprawy w całości.
  2. Przesypujemy je do młynka do kawy lub moździerza.
  3. Dodajemy przyprawy w proszku i całość mielemy lub ucieramy.
  4. Przesypujemy do szczelnie zamkniętego pojemnika.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 3, Liczba ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Lalaxo
Domowej roboty Przyprawy mają w sobie o wiele więcej smaku i aromatu. Super przepis!

Powiązane przepisy