Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Mieszanka zmielonych przypraw słodkich, charakterystyczna dla kuchni wedyjskiej.

Składniki

liście laurowe
4 łyżeczka ziarenek kolendry
1 łyżeczka kminu rzymskiego
1 łyżeczka pieprzu w ziarenkach
1 łyżeczka goździków
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka suszonego imbiru
1 łyżeczka świeżo startej gałki muszkatołowej

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
23.5 kcal
Tłuszcz
0.9 g
Węglowodany
3.2 g
Błonnik
0.7 g
Białko
2.6 g
Sól
4.1 g

Opis wykonania

  1. Na suchej patelni i małym ogniu prażymy przez około 5-7 minut przyprawy w całości.
  2. Przesypujemy je do młynka do kawy lub moździerza.
  3. Dodajemy przyprawy w proszku i całość mielemy lub ucieramy.
  4. Przesypujemy do szczelnie zamkniętego pojemnika.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy