Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Domowe batoniki z karmelem i polewą z czekolady. W sam raz dla małych i dużych łasuchów!

Składniki

100 g mąka ryżowa
100 g masło z nerkowców
2 szt. jajko
250 ml mleczko kokosowe w puszce
2 łyżka cukier kokosowy/brązowy
50 g czekolada gorzka

Opis wykonania

Spód: Mieszamy: mąke ryżową, masło z nerkowców ( może być zwykłe z orzechów arachidowych) i 2 jajka. Mase wykładamy na małą blaszkę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-30min. Masa karmelowa: Mleczko kokosowe, łyżkę cukru kokosowego i łyżkę masła z nerkowców gotujemy do momentu uzyskania masy o gęstości śmietanki. Gotową masą polewamy upieczone ciasto. Polewa: Roztapiamy gorzką czekoladę z łyżką cukru kokosowego i z 2-3 lyzkami wody. Gotową polewą polawamy nasze ciasto. Wkładamy ciasto do lodówki. Po ok.2h kroimy w kwadraciki. Smacznego!
Tagi
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych