Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Dzwoneczki Łososiowe z chrupiącą słodko-pikantną sałatką warzywną z puree z nori

Opis wykonania

Łosoś nie jedno Ma imię!Delikatne mięso podane na orzeźwiającej sałatce z dodatkiem rozgrzewającego imbiru i aksamitnego puree.Totalna eksplozja smaku

Szykuję marynatę do ryby: Mieszam sól, 2 łyżeczki cukru, 2 łyzeczki sosu rybnego,sok z 1 limonki, ok. 2 gramy świeżo tartego imbiru i wcieram w Rybę.Odstawiam na minimum pół godziny do lodówki. Przygotowuję sałatkę: Wszystkie warzywa myję i kroję w cieniutkie paseczki. Mieszam wraz z kiełkami i chilli w miseczce,dodaję ok. 2 g. tartego świeżo imbiru. Przygotowuję puree: Płaty nori kruszę w kubek,dodaję sok z połowy limonki,wodę,doprawiam łyżeczką cukru i 0,5 łyżeczki sosu rybnego. Blenduję na gładko. Zamarynowanego łososia oczyszczam z nadmiaru marynaty ponieważ zawiera ona dużo soli. Smażę na maśle z obu stron do uzyskania złotego koloru. Wykładam kolejno: Puree z nori,sałatka z chrupiących warzyw i Dzwoneczki z Łososia.Wierzch posypuję świeżo startą mieszanką pieprzu cytrynowego. Dekoruję listkami roszponki. Smacznego!

Bosch do kuchni