Fit Tunczyk
1 porcje
35 min
Średnie
Tunczyk grilowany z Batatem i pomaranczą seler z wanilę
Składniki
150 g Tunczyk
150 g Batat
5 g skurka pomaranczowa
25 ml sok pomaranczowy
100 g Por
150 g Seler
150 ml Smietanka
4 szczypta wanila
2 szczypta sól
150 ml mleko
Fit Tunczyk
Fit Tunczyk
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Tunczyka marynujemy w ziolach sól pieprsz odrobine olive z olivek, pozniej smażymy na patelni grilowej po 1 min z kazdej strony
Batat gotujemy w mleku po zagotowaniu prszesedzame i dodajemy sok i skórke pomoranczą miksujemy i dodaje odrobine masła,sól
sos selerowo-waniliowy seler gotujemy w śmietance 30% dwie gałonske wanili mixujemy prszesedzame,doprawiame
por odkrawame koncówke zostawiame tylko biłom czeńś gotujemy w worku sous-vide z masłem i rosolkem
pianka z limonki
chips z mąki i wody
kraska s zielonej częśczi pora
Komentarze