Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

35 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Tunczyk grilowany z Batatem i pomaranczą seler z wanilę

Składniki

150 g Tunczyk
150 g Batat
5 g skurka pomaranczowa
25 ml sok pomaranczowy
100 g Por
150 g Seler
150 ml Smietanka
4 szczypta wanila
2 szczypta sól
150 ml mleko

Opis wykonania

Tunczyka marynujemy w ziolach sól pieprsz odrobine olive z olivek, pozniej smażymy na patelni grilowej po 1 min z kazdej strony Batat gotujemy w mleku po zagotowaniu prszesedzame i dodajemy sok i skórke pomoranczą miksujemy i dodaje odrobine masła,sól sos selerowo-waniliowy seler gotujemy w śmietance 30% dwie gałonske wanili mixujemy prszesedzame,doprawiame por odkrawame koncówke zostawiame tylko biłom czeńś gotujemy w worku sous-vide z masłem i rosolkem pianka z limonki chips z mąki i wody kraska s zielonej częśczi pora
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych