Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Fusilli na zielono z kurczakiem, szpinakiem, bazylią i pietruszką

Fusilli na zielono z kurczakiem, szpinakiem, bazylią i pietruszką

Opis wykonania

30 min
Łatwe
dla 1 osób

Bardzo proste, szybkie i pyszne danie.

Pierś z kurczaka umyć, pokroić w drobną kostkę i przełożyć do głębokiej patelni. Polać oliwą, przyprawić solą i pieprzem, po czym smażyć na wolnym ogniu do momentu, aż mięso nie będzie surowe.

W międzyczasie ugotować makaron w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju, skracając jednak czas podany na opakowaniu.

Liście szpinaku umyć i posiekać. Wrzucić do mięsa i nadal smażyć całość. Liście bazylii umyć i porwać rękami na mniejsze kawałki, po czym dodać do potrawy. Na koniec dodać umytą i posiekaną pietruszkę, oraz makaron. Wymieszać całość i jeszcze chwilę smażyć, do momentu, aż makaron będzie wystarczająco miękki. Jeżeli potrawa będzie zbyt sucha, to skropić ją jeszcze delikatnie oliwą.
Beata Czogała
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz dla smakoszy!

Gdzie i kiedy powstał ruch Slow Food?