Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Fusilli na zielono z kurczakiem, szpinakiem, bazylią i pietruszką

Opis wykonania

Bardzo proste, szybkie i pyszne danie.

Pierś z kurczaka umyć, pokroić w drobną kostkę i przełożyć do głębokiej patelni. Polać oliwą, przyprawić solą i pieprzem, po czym smażyć na wolnym ogniu do momentu, aż mięso nie będzie surowe.

W międzyczasie ugotować makaron w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju, skracając jednak czas podany na opakowaniu.

Liście szpinaku umyć i posiekać. Wrzucić do mięsa i nadal smażyć całość. Liście bazylii umyć i porwać rękami na mniejsze kawałki, po czym dodać do potrawy. Na koniec dodać umytą i posiekaną pietruszkę, oraz makaron. Wymieszać całość i jeszcze chwilę smażyć, do momentu, aż makaron będzie wystarczająco miękki. Jeżeli potrawa będzie zbyt sucha, to skropić ją jeszcze delikatnie oliwą.