Jabłka pieczone z cynamonem
6 porcje
40 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Jabłka pieczone z cynamonem
Jabłka pieczone z cynamonem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Garść rodzynek zalej gorącą wodą i odstaw na 15 minut. Dobrze odsącz.
Jabłka dokładnie umyj, przekrój na połówki i usuń gniazda nasienne.
Porada
Jak dobrać temperaturę pieczenia do wagi dania? Nie musisz się już nad tym zastanawiać! Pozwól systemowi AutoPilot w piekarnikach marki Bosch zrobić to za siebie.
Do każdego otworu po nasionach włóż łyżeczkę miodu, łyżeczkę rodzynek i szczyptę cynamonu.
Tak przygotowane jabłka owiń folią aluminiową i włóż do gorącego piekarnika. Piecz przez około 25-35 minut w temperaturze 200 stopni. Po tym czasie otwórz jedną sakiewkę i sprawdź czy jabłko jest miękkie, jeśli nie, zawiń ponownie i piecz dalej.
Komentarze