Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pieczone jabłka z cynamonem to jeden z najprostszych deserów, którego nie da się zepsuć. Zawsze wychodzą pyszne i soczyste. Jabłka z piekarnika, jeszcze ciepłe, podane z gałką lodów waniliowych to prawdziwa uczta dla podniebienia. Słodzone miodem, małokaloryczne pieczone jabłka to również świetna alternatywa dla osób będących na diecie. Jeśli masz ochotę na szybki, zdrowy i smaczny deser, bez wahania sięgnij po pieczone jabłka z cynamonem.

Składniki

3 twarde, kwaśne jabłka
6 łyżeczek płynnego miodu
Rodzynki
Cynamon (możesz dodać również odrobinę przyprawy korzennej lub starte goździki)

Opis wykonania

Garść rodzynek zalej gorącą wodą i odstaw na 15 minut. Dobrze odsącz.

Jabłka dokładnie umyj, przekrój na połówki i usuń gniazda nasienne.

Porada

Długość pieczenia zależy od wielkości jabłek.

Bosh Logo
Bosh

Do każdego otworu po nasionach włóż łyżeczkę miodu, łyżeczkę rodzynek i szczyptę cynamonu.

Tak przygotowane jabłka owiń folią aluminiową i włóż do gorącego piekarnika. Piecz przez około 25-35 minut w temperaturze 200 stopni. Po tym czasie otwórz jedną sakiewkę i sprawdź czy jabłko jest miękkie, jeśli nie, zawiń ponownie i piecz dalej.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych