


Pieczone jabłka z cynamonem to jeden z najprostszych deserów, którego nie da się zepsuć. Zawsze wychodzą pyszne i soczyste. Jabłka z piekarnika, jeszcze ciepłe, podane z gałką lodów waniliowych to prawdziwa uczta dla podniebienia. Słodzone miodem, małokaloryczne pieczone jabłka to również świetna alternatywa dla osób będących na diecie. Jeśli masz ochotę na szybki, zdrowy i smaczny deser, bez wahania sięgnij po pieczone jabłka z cynamonem.
Garść rodzynek zalej gorącą wodą i odstaw na 15 minut. Dobrze odsącz.
Jabłka dokładnie umyj, przekrój na połówki i usuń gniazda nasienne.
Do każdego otworu po nasionach włóż łyżeczkę miodu, łyżeczkę rodzynek i szczyptę cynamonu.
Tak przygotowane jabłka owiń folią aluminiową i włóż do gorącego piekarnika. Piecz przez około 25-35 minut w temperaturze 200 stopni. Po tym czasie otwórz jedną sakiewkę i sprawdź czy jabłko jest miękkie, jeśli nie, zawiń ponownie i piecz dalej.