Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Jabłko pieczone z płatkami orkiszowymi

Jabłko pieczone z płatkami orkiszowymi
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
pyszny deser jabłka pieczone z płatkami orkiszowymi o smaku orzechowo maślanym.

Składniki

2 szt. jabłka
1/3 szklanka płatków orkiszowych
1/4 szklanka otrębów jaglanych
1/4 szklanka otrębów żytnich
1/4 szklanka orzechów włoskich
1 szt. brzoskwinia
2 łyżka i miodu

Opis wykonania

Na suchej patelni prażymy posiekane orzechy włoskie, płatki orkiszowe, jaglane i żytnie.Jabłka umyć,odciąć wierzch na wysokości 2 cm, owoce wydrążyć. Do miseczki przekładamy prażone płatki, otręby, orzechy, miód, pokrojona w kostkę brzoskwinie mieszamy. Wydrążone jabłka napełniamy masą, na wierzchu układamy wiórki masła,przykrywamy wierzchami jabłka. Układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni na 25-30 minut.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych