Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Jan Bavette

Opis wykonania

Proste, szybkie i smaczne połączenie włosko - polskiej kuchni

Zagotowuję wodę i w międzyczasie gotuję makaron, najlepiej typu BAVETTE, czyli takie spłaszczone spaghetti. Na patelnię wylewam oliwę i szklę cebulę, potem dodaje pokrojony w plasterki czosnek i peperoncini (ilość zależna od stopnia ostrości jakie chcemy osiągnąć). po kilku minutach dodaję passatę pomidorową, odsączoną fasolę (można dzień wcześniej namoczyć i ugotować fasolę Jasia Karłowatego). Gotujemy kilka minut aż sos lekko zgęstenieje i dodajemy potem porwaną mozzarellę, ja uwielbiam tę z mleka bawolego. Chwilę gotujemy i podajemy z makaronem. Możemy obsypać wszystko świeżo zmielonym pieprzem, można także dodać na koniec posiekaną natkę pietruszki. Smaczneeeego :)

Bosch do kuchni