Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 2)


Do tej potrawy użyjesz:
Karmelizowaną czerwoną cebulę idealnie nada się jako dodatek do mięs czy kanapek.

Składniki

600 g cebuli czerwonej
100 ml wina czerwonego
60 g masła
2 łyżki miodu
2 sztuki goździków
sól i pieprz do smaku
1 sztuka papryczki ostrej
100 ml wody
50 ml octu balsamicznego

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
234.3 kcal
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
21.3 g
Błonnik
2.5 g
Białko
2.8 g
Sól
1.5 g

Opis wykonania

Na patelni rozgrzej masło, dodaj cebulę pokrojoną w piórka.

Na płycie grzewczej smaż przez 5 minut na wolnym ogniu.

Dolej wino i duś, aż odparuje cały płyn.

Dodaj przyprawy, ocet balsamiczny podlej wodą i duś przez kolejne 10 minut.

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych. 

Bosh Logo
Bosh

Dodaj miód, dokładnie zamieszaj i odstaw do wystygnięcia.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy