Karmelizowana cebula balsamiczna

4 porcje
30 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 3)
Składniki
Wartości odżywcze
Karmelizowana cebula balsamiczna
Karmelizowana cebula balsamiczna
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Na patelni rozgrzej masło, dodaj cebulę pokrojoną w piórka.

Na płycie grzewczej smaż przez 5 minut na wolnym ogniu.
Dolej wino i duś, aż odparuje cały płyn.
Dodaj przyprawy, ocet balsamiczny podlej wodą i duś przez kolejne 10 minut.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.


Dodaj miód, dokładnie zamieszaj i odstaw do wystygnięcia.
Komentarze