Wieprzowina egzotyczna
4 porcje
Średnie
Wieprzowina z sosem sojowym, koniakiem i kawałkami ananasa.
Składniki
300-350 g sznycla wieprzowego
nieco masła
tymianek
czarny pieprz
Sos:
1/2 łyżeczka soli
1 łyżeczka sosu sojowego
1 łyżka masła
1/2 łyżeczka mąki ziemniaczanej
5 łyżka kawałków ananasa z sokiem
3 łyżka koniaku
3 łyżka słodkiej śmietany
1 łyżeczka curry w proszku
Wieprzowina egzotyczna
Wieprzowina egzotyczna
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Filet wieprzowy opłukać pod zimną wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym i przyprawić. Włożyć do naczynia nadającego się do mikrofalówki. Nałożyć wiórki z masła, przykryć naczynie pokrywką i zagotować w podany sposób. W międzyczasie zmieszać składniki na sos, dodać do fileta i gotować pod przykryciem do miękkości.
Sposób nastawiania:
Zagotowanie mięsa: mikrofalówka 600 W, 4-6 minut
Gotowanie: mikrofalówka 600 W, 4-6 minut.
Komentarze