Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wieprzowina z sosem sojowym, koniakiem i kawałkami ananasa.

Składniki

300-350 g sznycla wieprzowego
nieco masła
tymianek
czarny pieprz
Sos:
1/2 łyżeczka soli
1 łyżeczka sosu sojowego
1 łyżka masła
1/2 łyżeczka mąki ziemniaczanej
5 łyżka kawałków ananasa z sokiem
3 łyżka koniaku
3 łyżka słodkiej śmietany
1 łyżeczka curry w proszku

Opis wykonania

Filet wieprzowy opłukać pod zimną wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym i przyprawić. Włożyć do naczynia nadającego się do mikrofalówki. Nałożyć wiórki z masła, przykryć naczynie pokrywką i zagotować w podany sposób. W międzyczasie zmieszać składniki na sos, dodać do fileta i gotować pod przykryciem do miękkości. Sposób nastawiania: Zagotowanie mięsa: mikrofalówka 600 W, 4-6 minut Gotowanie: mikrofalówka 600 W, 4-6 minut.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych