Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wieprzowina z sosem sojowym, koniakiem i kawałkami ananasa.

Składniki

300-350 g sznycla wieprzowego
nieco masła
tymianek
czarny pieprz
Sos:
1/2 łyżeczka soli
1 łyżeczka sosu sojowego
1 łyżka masła
1/2 łyżeczka mąki ziemniaczanej
5 łyżka kawałków ananasa z sokiem
3 łyżka koniaku
3 łyżka słodkiej śmietany
1 łyżeczka curry w proszku

Opis wykonania

Filet wieprzowy opłukać pod zimną wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym i przyprawić. Włożyć do naczynia nadającego się do mikrofalówki. Nałożyć wiórki z masła, przykryć naczynie pokrywką i zagotować w podany sposób. W międzyczasie zmieszać składniki na sos, dodać do fileta i gotować pod przykryciem do miękkości. Sposób nastawiania: Zagotowanie mięsa: mikrofalówka 600 W, 4-6 minut Gotowanie: mikrofalówka 600 W, 4-6 minut.

Porada Szefa

Jak szybko zamarynować mięso?

Zdarzyło Ci się zapomnieć zamarynować mięso? Wiadomo, marynowanie to nieraz długotrwały proces. Nie martw się, jest na to sprytny sposób, który znacznie skróci proces marynowania.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych