Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Keralskie Fisch Moilee wg Filipa Turowskiego

Keralskie Fisch Moilee wg Filipa Turowskiego
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Rybne, keralskie curry to indyjska potrawa na bazie mleka kokosowego i orientalnie przyprawionej ryby.

Składniki

400 ml Mleko kokosowe
200 g Filet z ryby
1 szt. Cebula dymka
2 szt. Pomidor
1 szt. Czosnek
1 szt. Zielona papryczka chilli
1 szt. Świeży imbir
4 szt. Kardamon
10 szt. Goździki
1 szt. Cynamon (laska)
100 g Czipsy kokosowe
1 łyżeczka Kurkuma
1 łyżka Olej kokosowy
1 szt. Limonka
1 szczypta Pieprz
1 szczypta Pieprz
100 ml Woda

Opis wykonania

  1. Na patelni rozgrzej olej.
  2. Na rozgrzany olej wrzuć: goździki, cynamon, kardamon, zieloną papryczkę chilii.
  3. Filet z ryby oprósz solą, pieprzem, curry oraz skrop sokiem z limonki.
  4. Z patelni wyciągnij łodygi przypraw, na zaromatyzowanym oleju smaż filet rybny.
  5. Smaż po 2 minuty z każdej strony.
  6. Wyciagnij rybę, a na oleju usmaż czosnek z imbirem.
  7. Na patelnię wlej mleko kokosowe, wrzuć rybę, czosnek, imbir.
  8. Gotuj przez około 10 minut.

 

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych