Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Keralskie Fisch Moilee wg Filipa Turowskiego

Keralskie Fisch Moilee wg Filipa Turowskiego
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Rybne, keralskie curry to indyjska potrawa na bazie mleka kokosowego i orientalnie przyprawionej ryby.

Składniki

400 ml Mleko kokosowe
200 g Filet z ryby
1 szt. Cebula dymka
2 szt. Pomidor
1 szt. Czosnek
1 szt. Zielona papryczka chilli
1 szt. Świeży imbir
4 szt. Kardamon
10 szt. Goździki
1 szt. Cynamon (laska)
100 g Czipsy kokosowe
1 łyżeczka Kurkuma
1 łyżka Olej kokosowy
1 szt. Limonka
1 szczypta Pieprz
1 szczypta Pieprz
100 ml Woda

Opis wykonania

  1. Na patelni rozgrzej olej.
  2. Na rozgrzany olej wrzuć: goździki, cynamon, kardamon, zieloną papryczkę chilii.
  3. Filet z ryby oprósz solą, pieprzem, curry oraz skrop sokiem z limonki.
  4. Z patelni wyciągnij łodygi przypraw, na zaromatyzowanym oleju smaż filet rybny.
  5. Smaż po 2 minuty z każdej strony.
  6. Wyciagnij rybę, a na oleju usmaż czosnek z imbirem.
  7. Na patelnię wlej mleko kokosowe, wrzuć rybę, czosnek, imbir.
  8. Gotuj przez około 10 minut.

 

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych