Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

90 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ostatnimi czasy strasznie za mną chodziła ochota na lody i takim oto sposobem powstały...KOKOSOWE FIT KAFELKI Z DODATKIEM EKSPANDOWANEGO ORKISZU

Składniki

115 g Mleczko kokosowe
30 g Ekspandowany orkisz
75 g Olej kokosowy
15 g Mąka ryżowa
25 g Miód
60 g Gorzka czekolada

Opis wykonania

Mleczko kokosowe ubijamy na gęstą pianę. Dodajemy ekspandowane zboża, mąkę, rozpuszczony olej kokosowy i płynny miód. Całość mieszamy. Przekładamy na blaszkę/naczynie żaroodporne/pudełko plastikowe wyłożone folią spożywczą i wkładamy do zamrażalnika na ok. godzinę. W międzyczasie możemy przygotować polewę. W kąpieli wodnej rozpuszczamy gorzką czekoladę (większe łasuchy mogą użyć zwykłej, mlecznej). Po wyjęciu naszej masy, kroimy ją na kawałki i polewamy czekoladą. Tak gotowe lody możemy od razu nakładać na talerz.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych