Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

kotleciki z dorsza z sosem pomidorowym i brokułem

kotleciki z dorsza z sosem pomidorowym i brokułem
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Szybki i smaczny pomysł na rybę!

Składniki

2 szt. polędwica z dorsza
1 szt. jajko
1 szt. duży pęczek pietruszki
1 szt. duża cebula
1/2 łyżeczka sól
1 szczypta pieprz
1 szczypta pieprz ziołowy
10 łyżka otręby przenne
4 łyżka olej
1 szt. puszka krojonych pomidorów
1 łyżeczka miód
2 szt. brokuł

Opis wykonania

Polędwice z dorsza blendujemy (mielimy). Cebulę siekamy w kosteczkę, smażymy na maśle na złoty kolor, dodajemy do ryby. Pietruszkę kroimy drobno – dodajemy do całości, wbijamy jajko, dodajemy sól, pieprz, pieprz ziołowy i całość dokładnie wyrabiamy. Z powstałej masy formujemy 8 kotlecików, panierujemy w otrębach i obsmażamy na oleju, po czym wkładamy no naczynia żaroodpornego. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i zapiekamy je ok. 20 minut. sos: Pomidory wkładamy do garnka, gotujemy do odparowania wody. Doprawiamy solą, pieprzem, bazylią i miodem. Całość podajemy z blanszowanym brokułem
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych