kotleciki z dorsza z sosem pomidorowym i brokułem
4 porcje
30 min
Łatwe
Szybki i smaczny pomysł na rybę!
Składniki
2 szt. polędwica z dorsza
1 szt. jajko
1 szt. duży pęczek pietruszki
1 szt. duża cebula
1/2 łyżeczka sól
1 szczypta pieprz
1 szczypta pieprz ziołowy
10 łyżka otręby przenne
4 łyżka olej
1 szt. puszka krojonych pomidorów
1 łyżeczka miód
2 szt. brokuł
kotleciki z dorsza z sosem pomidorowym i brokułem
kotleciki z dorsza z sosem pomidorowym i brokułem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Polędwice z dorsza blendujemy (mielimy). Cebulę siekamy w kosteczkę, smażymy na maśle na złoty kolor, dodajemy do ryby. Pietruszkę kroimy drobno – dodajemy do całości, wbijamy jajko, dodajemy sól, pieprz, pieprz ziołowy i całość dokładnie wyrabiamy. Z powstałej masy formujemy 8 kotlecików, panierujemy w otrębach i obsmażamy na oleju, po czym wkładamy no naczynia żaroodpornego. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i zapiekamy je ok. 20 minut.
sos: Pomidory wkładamy do garnka, gotujemy do odparowania wody. Doprawiamy solą, pieprzem, bazylią i miodem.
Całość podajemy z blanszowanym brokułem
Komentarze