Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Krem z espresso, cynamonu i czekolady w proszku.

Składniki

jaja
2 łyżka cukru
opakowanie cukru waniliowego
250 ml mleka
100 ml espresso
- szczypta cynamonu
1/2 łyżeczka czekolady w proszku

Opis wykonania

Wszystkie składniki dobrze wymieszać w misce i przesiać przez sito. Mieszankę przełożyć do 4 foremek lub odpornych na działanie wysokiej temperatury filiżanek. Przykryć folią odporną na działanie wysokiej temperatury. Włożyć foremki do perforowanego pojemnika do gotowania i gotować według przepisu. Deser jest gotowy, gdy powierzchnia kremu jest elastyczna w dotyku. Podawać ozdobione wedle uznania owocami jagodowymi i listkami mięty. Sposób nastawania: piekarnik parowy: gotowanie na parze, 85⁰C, 20-22 minuty.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych