Krem espresso
4 porcje
Średnie
Krem z espresso, cynamonu i czekolady w proszku.
Składniki
jaja
2 łyżka cukru
opakowanie cukru waniliowego
250 ml mleka
100 ml espresso
- szczypta cynamonu
1/2 łyżeczka czekolady w proszku
Krem espresso
Krem espresso
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Wszystkie składniki dobrze wymieszać w misce i przesiać przez sito. Mieszankę przełożyć do 4 foremek lub odpornych na działanie wysokiej temperatury filiżanek. Przykryć folią odporną na działanie wysokiej temperatury. Włożyć foremki do perforowanego pojemnika do gotowania i gotować według przepisu. Deser jest gotowy, gdy powierzchnia kremu jest elastyczna w dotyku. Podawać ozdobione wedle uznania owocami jagodowymi i listkami mięty.
Sposób nastawania: piekarnik parowy: gotowanie na parze, 85⁰C, 20-22 minuty.
Komentarze