Krem z groszku
6 porcje
46 min
Łatwe
Pyszna, pożywna zupa krem z groszku
Składniki
1 szt. mrożony groszek
2 szt. cebule
1 szt. czosnek ząbek
Krem z groszku
Krem z groszku
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotowujemy wywar. Drobno pokrojony czosnek i cebule podduszamy na patelni na łyżce oleju. Dosypujemy groszek i czynność powtarzamy przez kolejne 10-15 min. Wlewamy wywar, ilość uzależniając od tego, jaką konsystencję chcemy uzyskać. Wszystko gotujemy, aż groszek będzie zupełnie miękki, czyli ok. 20 min. Następnie zupę należy nieco ostudzić, zmiksować, doprawić solą i pieprzem. Ponadto dodajemy sok z połówki cytryny, a podajemy z jogurtem naturalnym, lub śmietaną
Komentarze