Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

46 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna, pożywna zupa krem z groszku

Składniki

1 szt. mrożony groszek
2 szt. cebule
1 szt. czosnek ząbek

Opis wykonania

Przygotowujemy wywar. Drobno pokrojony czosnek i cebule podduszamy na patelni na łyżce oleju. Dosypujemy groszek i czynność powtarzamy przez kolejne 10-15 min. Wlewamy wywar, ilość uzależniając od tego, jaką konsystencję chcemy uzyskać. Wszystko gotujemy, aż groszek będzie zupełnie miękki, czyli ok. 20 min. Następnie zupę należy nieco ostudzić, zmiksować, doprawić solą i pieprzem. Ponadto dodajemy sok z połówki cytryny, a podajemy z jogurtem naturalnym, lub śmietaną
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Patrycja Lewandowska
Jakimś cudem zawsze znajdę w zamrażarce groszek, więc dobrze jest znać przepis i wykorzystać go na czarną godzinę lub na szybki obiad, bo jest to na prawdę ekspresowe danie do przygotowania

Powiązane przepisy