Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Kremowa zupa z jabłek i ravioli z truskawkami

Kremowa zupa z jabłek i ravioli z truskawkami
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zupa deserowa, która smakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym :)

Składniki

3 szt. duże słodkie jabłka
1 szt. laska cynamonu
160 g jogurt naturalny
300 g mąka pszenna
2 szt. jajko
1 szt. żółtko
1 szczypta sól
5 łyżka woda
6 szt. truskawki

Opis wykonania

Danie jest bardzo proste i przyjemne w wykonaniu, nie powinno sprawić Wam żadnych kłopotów. Na początek obieramy jabłka, kroimy w ćwiartki i w małym rondelku miksujemy blenderem na jednolitą masę. Następnie na małym ogniu podgrzewamy naszą papkę i dodajemy laskę cynamonu. Stopniowo wlewamy jogurt naturalny, obserwując konsystencję naszej zupy. W międzyczasie przygotowujemy ciasto na ravioli. Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajka i żółtko oraz dodajemy odrobinę soli. Zagniatamy ciasto, co jakiś czas podlewając je wodą. Formujemy z niego kulę i odstawiamy na godzinę pod przykryciem. Po tym czasie ciasto na dzielimy na 4 części i rozwałkowujemy każdą z nich na bardzo cienki placek. Wykrawamy prostokąt, nakładamy truskawkę i składamy wzdłuż. Gotujemy w osolonej wodzie, aż do miękkości. Podajemy razem z zupą. Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych