Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zdrowe słodycze. Tak eleganckie i smaczne, że aż nieprzyzwoite. Aż trudno uwierzyć, że można je jeść całkiem bez poczucia winy. Najlepsze!

Składniki

1 szklanka nerkowce
10 szt. morele suszone na słońcu
2 łyżka masło orzechowe

Opis wykonania

Nerkowce przełożyć do blendera wysokoobrotowego i zmiksować krótko, nie całkiem na gładko. Dodać morele i masło orzechowe. Miksować tak długo, aż masa będzie lepka, jednolita i łatwo formowalna w palcach. Keksówkę lub inną niewielką foremkę wyłożyć folią spożywczą, pozostawiając nadmiar foli na bokach. Przyda się do zawinięcia krówki. Na folię wykładamy masę, ugniatamy dłonią lub mokrą łyżką, zawijamy szczelnie folią i wstawiamy do lodówki. Najlepiej aby masa chłodziła się od kilku godzin, aż po całą noc. Dzięki temu łatwo będzie ją kroić.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych