Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Lodowe proteinowe babeczki owocowe

Składniki

60-70 g płatki owsiane
100 g masło orzechowe
1 szt. banan
120 g maliny
70 g odżywka białkowa
220-250 g jogurt grecki
1/2 szklanka dowolne mleko

Opis wykonania

Przepis na ok 12 babeczek. Płatki owsiane mielimy, ale nie na mąkę. Podgrzewamy masło orzechowe i mieszamy z nim płatki oraz mleko (dolewałam na oko, powstanie bardzo gęsta masa) . Powstałą masą wykładamy dno foremek. Maliny rozmrażamy, wybieramy owoce z soku i wrzucamy do połowy jogurtu. Dodajemy kilka łyżeczek pozostałego soku malinowego, połowę porcji odżywki białkowej, mieszamy, ew. dosładzamy słodzikiem lub dodajemy więcej odżywki jeśli nie będzie wystarczająco słodkie. Drugą połowę jogurtu blendujemy z bananem i odżywką. Przekładamy przygotowane kremy do foremek. Wstawiamy do zamrażarki na ok godzinę.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy