Lodowe proteinowe babeczki owocowe
6 porcje
30 min
Łatwe
Lodowe proteinowe babeczki owocowe
Składniki
60-70 g płatki owsiane
100 g masło orzechowe
1 szt. banan
120 g maliny
70 g odżywka białkowa
220-250 g jogurt grecki
1/2 szklanka dowolne mleko
Lodowe proteinowe babeczki owocowe
Lodowe proteinowe babeczki owocowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przepis na ok 12 babeczek. Płatki owsiane mielimy, ale nie na mąkę. Podgrzewamy masło orzechowe i mieszamy z nim płatki oraz mleko (dolewałam na oko, powstanie bardzo gęsta masa) . Powstałą masą wykładamy dno foremek. Maliny rozmrażamy, wybieramy owoce z soku i wrzucamy do połowy jogurtu. Dodajemy kilka łyżeczek pozostałego soku malinowego, połowę porcji odżywki białkowej, mieszamy, ew. dosładzamy słodzikiem lub dodajemy więcej odżywki jeśli nie będzie wystarczająco słodkie. Drugą połowę jogurtu blendujemy z bananem i odżywką. Przekładamy przygotowane kremy do foremek. Wstawiamy do zamrażarki na ok godzinę.
Komentarze