Muffiny orzechowo-marcepanowe
                                            4 porcje
Średnie
5 (Liczba ocen: 1)
                    Muffiny z orzechami laskowymi, masą marcepanową i rumem. 
                
                Składniki
100 g mąki
                                                            1 łyżeczka proszku do pieczenia
                                                            100 g mielonych orzechów laskowych
                                                            50 g siekanych orzechów laskowych
                                                            100 g masła
                                                            100 g masy marcepanowej
                                                            75 g cukru
                                                            opakowanie cukru waniliowego
                                                            2 łyżka rumu
                                                            jaja
                                                    Muffiny orzechowo-marcepanowe
Muffiny orzechowo-marcepanowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
            Komorę rozgrzać według przepisu. Blachę do muffinów dobrze natłuścić i wyłożyć papierowymi foremkami. Wymieszać w misce mąkę, proszek do   pieczenia i orzechy laskowe. W drugiej misce rozmieszać na puszystą masę masło i marcepan. Dodać cukier, cukier waniliowy, rum oraz jaja i dobrze wymieszać. Masę dodać do mieszanki mącznej i wymieszać. Ciasto wlać do foremek i piec według przepisu.  1
Sposób nastawiania: piekarnik parowy, gorące powietrze w temperaturze 180⁰C w rozgrzanym piekarniku 25 minut.
        
        
            
    
    
    
                            
Komentarze