Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Muffiny z orzechami laskowymi, masą marcepanową i rumem.

Składniki

100 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
100 g mielonych orzechów laskowych
50 g siekanych orzechów laskowych
100 g masła
100 g masy marcepanowej
75 g cukru
opakowanie cukru waniliowego
2 łyżka rumu
jaja

Opis wykonania

Komorę rozgrzać według przepisu. Blachę do muffinów dobrze natłuścić i wyłożyć papierowymi foremkami. Wymieszać w misce mąkę, proszek do pieczenia i orzechy laskowe. W drugiej misce rozmieszać na puszystą masę masło i marcepan. Dodać cukier, cukier waniliowy, rum oraz jaja i dobrze wymieszać. Masę dodać do mieszanki mącznej i wymieszać. Ciasto wlać do foremek i piec według przepisu. 1 Sposób nastawiania: piekarnik parowy, gorące powietrze w temperaturze 180⁰C w rozgrzanym piekarniku 25 minut.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Ewusia1222
Bardzo dobre babeczki polecam!
zielone_obloczki
Bardzo smaczne
Aleksandra J
Rum dodaje super smsku 😊