Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Pierś z kaczki z sosem z gorzkiej czekolady, imbiru i chilli oraz marakui podana na smażonych chińskich warzywach

Pierś z kaczki z sosem z gorzkiej czekolady, imbiru i  chilli oraz  marakui podana na smażonych chińskich warzywach
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

90 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pierś z kaczki podawana z chińskimi warzywami z sosem z gorzkiej czekolady.

Składniki

1 pierś z kaczki
1 marakuja
50 g gorzkiej czekolady
100 ml śmietany 36%
1 mała papryczka chilli
1 cm korzenia imbiru
1 laska cynamonu
1 gwiazdka anyżu
100 g chińskiej mieszanki warzywnej
Sól
Pieprz
2 łyżki oleju sezamowego

Opis wykonania

Pierś oczyść, natnij skórkę i usmaż.

Śmietanę zagotuj z przyprawami i marakują.

Zalej śmietaną i czekoladą, mieszając aż czekolada się rozpuści i powstanie gładka masa.

Upiecz pierś.

Warzywa podsmaż na oleju sezamowym.

Ułóż kaczkę na warzywach i polej sosem.

Porada Szefa

Jak szybko zamarynować mięso?

Zdarzyło Ci się zapomnieć zamarynować mięso? Wiadomo, marynowanie to nieraz długotrwały proces. Nie martw się, jest na to sprytny sposób, który znacznie skróci proces marynowania.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych