Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Pierś z kaczki z sosem z gorzkiej czekolady, imbiru i chilli oraz marakui podana na smażonych chińskich warzywach

Pierś z kaczki z sosem z gorzkiej czekolady, imbiru i  chilli oraz  marakui podana na smażonych chińskich warzywach
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

90 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pierś z kaczki podawana z chińskimi warzywami z sosem z gorzkiej czekolady.

Składniki

1 pierś z kaczki
1 marakuja
50 g gorzkiej czekolady
100 ml śmietany 36%
1 mała papryczka chilli
1 cm korzenia imbiru
1 laska cynamonu
1 gwiazdka anyżu
100 g chińskiej mieszanki warzywnej
Sól
Pieprz
2 łyżki oleju sezamowego

Opis wykonania

Pierś oczyść, natnij skórkę i usmaż.

Śmietanę zagotuj z przyprawami i marakują.

Zalej śmietaną i czekoladą, mieszając aż czekolada się rozpuści i powstanie gładka masa.

Upiecz pierś.

Warzywa podsmaż na oleju sezamowym.

Ułóż kaczkę na warzywach i polej sosem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych