Pierś z kaczki z sosem z gorzkiej czekolady, imbiru i chilli oraz marakui podana na smażonych chińskich warzywach
4 porcje
90 min
Średnie
Pierś z kaczki podawana z chińskimi warzywami z sosem z gorzkiej czekolady.
Składniki
1 pierś z kaczki
1 marakuja
50 g gorzkiej czekolady
100 ml śmietany 36%
1 mała papryczka chilli
1 cm korzenia imbiru
1 laska cynamonu
1 gwiazdka anyżu
100 g chińskiej mieszanki warzywnej
Sól
Pieprz
2 łyżki oleju sezamowego
Pierś z kaczki z sosem z gorzkiej czekolady, imbiru i chilli oraz marakui podana na smażonych chińskich warzywach
Pierś z kaczki z sosem z gorzkiej czekolady, imbiru i chilli oraz marakui podana na smażonych chińskich warzywach
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pierś oczyść, natnij skórkę i usmaż.
Śmietanę zagotuj z przyprawami i marakują.
Zalej śmietaną i czekoladą, mieszając aż czekolada się rozpuści i powstanie gładka masa.
Upiecz pierś.
Warzywa podsmaż na oleju sezamowym.
Ułóż kaczkę na warzywach i polej sosem.
Komentarze