Mus czekoladowy

6 porcji
60 min
Średnie
Składniki
Wartości odżywcze
Mus czekoladowy
Mus czekoladowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Do kąpieli wodnej wstawiamy misę z robota i rozpuszczamy masło.
Dodajemy pokruszoną na małe kawałki czekoladę i mieszamy aż się rozpuści.
Wlewamy koniak i sok z pomarańczy oraz dodajemy drobno posiekane papryczki chili.
Misę układamy na robocie, włączamy wolny bieg i dodajemy stopniowo po jednym żółtku i łyżce ubitych białek.
Porada
Jeśli chcesz uzyskać idealną konsystencję musu, skorzystaj z robota MUM i włącz wolne obroty.


Gdy połączymy wszystkie składniki, przelewamy masę do salaterek i wstawiamy na 60 minut do lodówki.
Gotowy mus podajemy z plasterkiem pomarańczy.
Komentarze