Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Mus czekoladowy

Opis wykonania

Delikatna przyjemność połączona z intensywnym smakiem. To nie może być nic innego niż mus czekoladowy!

Mus czekoladowy - krok 1

Do kąpieli wodnej wstawiamy misę z robota i rozpuszczamy masło.

Dodajemy pokruszoną na małe kawałki czekoladę i mieszamy aż się rozpuści.

Wlewamy koniak i sok z pomarańczy oraz dodajemy drobno posiekane papryczki chili.

Mus czekoladowy - krok 2

Misę układamy na robocie, włączamy wolny bieg i dodajemy stopniowo po jednym żółtku i łyżce ubitych białek.

Mus czekoladowy - krok 3

Gdy połączymy wszystkie składniki, przelewamy masę do salaterek i wstawiamy na 60 minut do lodówki.

Gotowy mus podajemy z plasterkiem pomarańczy.