Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Wiosenne jajka z kremem z pokrzywy, czosnaczka i sera koziego

Opis wykonania

Jajka w bardzo wiosennej wersji, faszerowane zebranymi wiosennymi roślinami, pokrzywą i czosnaczkiem pospolitym.

Opis przygotowania:



  1. Jajka umyj, włóż do garnka, zalej zimną wodą i zagotuj. Wyłącz ogień i zostaw jajka pod przykryciem na 10 minut we wrzątku. Po tym czasie będą idealnie ugotowane.

  2. Przełóż je do zimnej wody, ostudź i obierz ze skorupek.

  3. Pięć przekrój na połówki, a ostatnie wrzuć do pojemnika blendera. Liście pokrzywy i czosnaczka dokładnie umyj i odsącz.

  4. Pokrzywę przełóż na sito, przelej wrzącą wodą i dokładnie osusz. Liście dodaj do jajka w pojemniku. Dołóż także groszek i pokruszony twaróg kozi.

  5. Zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku solą himalajską i pieprzem, ponownie zmiksuj.

  6. Krem nałóż do rękawa cukierniczego i wyciśnij porcje na połówki jajek.

  7. Udekoruj kawałeczkami pomidorków koktajlowych, odrobiną pokruszonego sera i szczytami pędów gwiazdnicy.

  8. Podawaj zaraz po przygotowaniu.