Pasta z ciecierzycy i kaszy jaglanej
4 porcje
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Zapraszam na prostą pastę do kanapek przygotowaną na bazie kaszy jaglanej z dodatkiem ciecierzycy. Takie sprytne przepisy to samo zdrowie!
Składniki
1/2 szklanka ugotowana kasza jaglana
1 szklanka ugotowana ciecoerzyca
1 szt. ząbek czosnku
3 łyżka oliwa z oliwek EV
1/2 szt. sok z cytryny
1/2 łyżeczka sól morska do smaku
1/4 łyżeczka pieprz
1 łyżeczka natka pietruszki
Pasta z ciecierzycy i kaszy jaglanej
Pasta z ciecierzycy i kaszy jaglanej
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ząbek czosnku obieramy i kroimy na cztery. Do blendera wrzucamy ugotowaną kaszę jaglaną, dodajemy ugotowaną ciecierzycę ( wykorzystałam ciecierzycę z puszki). Dodajemy czosnek i oliwę z oliwek. Wszystko dokładnie miksujemy na gładką jednolitą masę. Na koniec dodajemy sól, pieprz i sok z cytryny, jeszcze raz dokładnie mieszamy. Pastą smarujemy chlebki i posypujemy posiekaną natka pietruszki.
Komentarze