Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

muszle z nadzieniem jajecznym pod pierzynką z szynki parmeńskiej

muszle z nadzieniem jajecznym pod pierzynką z szynki parmeńskiej
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
makaron muszle nadziewamy pastą z jajek, przed zapiekaniem dekorujemy szynką parmeńską i serem oraz zalewamy sosem pomidorowym z oregano

Składniki

20 szt. makaron muszle
6 szt. jajka
4 szt. szynka parmeńska
1 szt. koperek
2 łyżka oregano

Opis wykonania

Makron muszle ugotować krótko (3-5 minut mniej niż w ich przepisie), ostudzić. Nadzienie : jajka ugotować połączyć z koperkiem i drobno posiekanymi ugotowanymi w osolonej wodzie i pokrajanymi drobno boczniakami. Podsmażyć na patelni ok 5-8 minut.Gdy nadzienie ostygnie nadziewać muszle małą łyżeczką. Na koniec zalać ciasno ułożone w naczyniu do zapiekania muszle sosem pomidorowym , doprawić koniecznie oregano a ich wierzch dekorować przez zapieczeniem szynką parmeńską i np serem żółtym pokrojonym w tasiemki. Zapiekać w temp 180-200stopni przez 20 minut.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych