muszle z nadzieniem jajecznym pod pierzynką z szynki parmeńskiej
4 porcje
Średnie
makaron muszle nadziewamy pastą z jajek, przed zapiekaniem dekorujemy szynką parmeńską i serem oraz zalewamy sosem pomidorowym z oregano
Składniki
20 szt. makaron muszle
6 szt. jajka
4 szt. szynka parmeńska
1 szt. koperek
2 łyżka oregano
muszle z nadzieniem jajecznym pod pierzynką z szynki parmeńskiej
muszle z nadzieniem jajecznym pod pierzynką z szynki parmeńskiej
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Makron muszle ugotować krótko (3-5 minut mniej niż w ich przepisie), ostudzić. Nadzienie : jajka ugotować połączyć z koperkiem i drobno posiekanymi ugotowanymi w osolonej wodzie i pokrajanymi drobno boczniakami. Podsmażyć na patelni ok 5-8 minut.Gdy nadzienie ostygnie nadziewać muszle małą łyżeczką. Na koniec zalać ciasno ułożone w naczyniu do zapiekania muszle sosem pomidorowym , doprawić koniecznie oregano a ich wierzch dekorować przez zapieczeniem szynką parmeńską i np serem żółtym pokrojonym w tasiemki. Zapiekać w temp 180-200stopni przez 20 minut.
Komentarze