Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

muszle z nadzieniem jajecznym pod pierzynką z szynki parmeńskiej

Opis wykonania

makaron muszle nadziewamy pastą z jajek, przed zapiekaniem dekorujemy szynką parmeńską i serem oraz zalewamy sosem pomidorowym z oregano

Makron muszle ugotować krótko (3-5 minut mniej niż w ich przepisie), ostudzić. Nadzienie : jajka ugotować połączyć z koperkiem i drobno posiekanymi ugotowanymi w osolonej wodzie i pokrajanymi drobno boczniakami. Podsmażyć na patelni ok 5-8 minut.Gdy nadzienie ostygnie nadziewać muszle małą łyżeczką. Na koniec zalać ciasno ułożone w naczyniu do zapiekania muszle sosem pomidorowym , doprawić koniecznie oregano a ich wierzch dekorować przez zapieczeniem szynką parmeńską i np serem żółtym pokrojonym w tasiemki. Zapiekać w temp 180-200stopni przez 20 minut.