Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

17 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Białkowo-tłuszczowe babeczki, które po prostu rozpływają się w ustach.

Składniki

1 szklanka Ugotowana ciecierzyca
2 szt. Dojrzałe banany
7 szt. Daktyle
1 szklanka Orezchy arachidowe
1/2 szt. Mąka z amarantusa
2 łyżka Olej kokosowy rafinowany
2 łyżka Syrop z agawy
1/2 łyżeczka Soda oczyszczona

Opis wykonania

Przepis na 12 babeczek. 1). Ciecierzycę namaczawy w wodzie na całą noc. Na drugi dzień gotujemy do miękkości z dodatkiem sody oczyszczonej. Odsączamy, blendujemy na aksamitną masę. 2). Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 10 min, 3). Orzechy arachidowe prażymy na suchej patelni z dodatkiem soli himalajskiej. Uprażone orzechy blendujemy z płynnym olejem kokosowym i powstaje nam masło orzechowe :) 4). Wszystkie składniki blendujemy razem. (masa cieciorkowa,odsączone daktyle. masło orzechowe, banany, mąka amarantusowa, syrop z agawy, 2 łyżki wody z daktyli). Powstałą masę wkładamy do papierowym foremek na babeczki (ok. 1 i 1/2 łyżki masy na babeczkę). 5). Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180C przez 17 min.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy