Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Omlet z komosą ryżową , orzechami włoskimi w miodzie lipowym.

Omlet z komosą ryżową , orzechami włoskimi w miodzie lipowym.
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

35 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna propozycja na rozpoczęcie dnia. Ciepłe danie rozgrzeje żołądek a dodatkowo da energię na kolejne godziny

Składniki

10 dkg orzechy włoskie
2 łyżka miód lipowy
5 dkg cukier brązowy
3 łyżka komosa ryżowa
3 szt. jajka
3 łyżka jogurt naturalny
1 łyżka masło

Opis wykonania

Orzechy prażymy w piekarniku około 7 minut. w temp. 200C.Wyciągamy, przekładamy na papier i polewamy miodem a także posypujemy łyżką cukru. Mieszamy i zostawiamy aby zastygło. Komosę gotujemy w 250 ml wody około 10 min. Odcedzamy. Wkładamy do miski, dodajemy jajka, resztę cukru brązowego a także jogurt. Wszystkie mieszamy ze sobą. Małą patelnie rozgrzewamy, dodajemy masło. Kiedy się rozpuści wlewamy masę a po 3 minutach wkładamy do piekarnika i zapiekamy około 15-20 min. Gotowy omlet dzielimy na cztery części, dekorujemy orzechami, możemy dodatkowo polać miodem i posypać startą czekoladą.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy