Paluchy z ciasta francuskiego z serem, makiem i sezamem

6 porcji
30 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Paluchy z ciasta francuskiego z serem, makiem i sezamem
Paluchy z ciasta francuskiego z serem, makiem i sezamem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Ciasto francuskie pokrój w paski o grubości ok. 2-3 cm. Każdy pasek natnij na całej długości na pół. Nacięte paski należy zapleść jak warkocz.

Następnie posmaruj warkocze roztrzepanym jajkiem i posyp sezamem, makiem i parmezanem.
Porada
Jak zdobyć gwarancję udanych wypieków? Wykorzystaj czujnik PerfektBake w piekarnikach marki Bosch, który na podstawie stałego pomiaru wilgotności ciasta, ustala najlepsze parametry.


Ułóż warkocze na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.
Wyjmij i podawaj przestudzone.
Komentarze