Paluchy z ciasta francuskiego z serem, makiem i sezamem
6 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Paluchy z ciasta francuskiego zaplecione jak warkocz posypane sezamem, makiem i parmezanem to doskonała przekąska. Pasują do zup, sałatek, mogą być też przystawką, gdy podamy je z dipem.
Składniki
1 opakowanie - ciasta francuskiego
1 szt. - jajka
do posypania: - parmezan tarty, mak, sezam
Paluchy z ciasta francuskiego z serem, makiem i sezamem
Paluchy z ciasta francuskiego z serem, makiem i sezamem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ciasto francuskie pokrój w paski o grubości ok. 2-3 cm. Każdy pasek natnij na całej długości na pół. Nacięte paski należy zapleść jak warkocz.
Następnie posmaruj warkocze roztrzepanym jajkiem i posyp sezamem, makiem i parmezanem.
Porada
Jak zdobyć gwarancję udanych wypieków? Wykorzystaj czujnik PerfektBake w piekarnikach marki Bosch, który na podstawie stałego pomiaru wilgotności ciasta, ustala najlepsze parametry.
Ułóż warkocze na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.
Wyjmij i podawaj przestudzone.
Komentarze