Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Paluchy z ciasta francuskiego z serem, makiem i sezamem

Opis wykonania

Paluchy z ciasta francuskiego zaplecione jak warkocz posypane sezamem, makiem i parmezanem to doskonała przekąska. Pasują do zup, sałatek, mogą być też przystawką, gdy podamy je z dipem.

Paluchy z ciasta francuskiego z serem, makiem i sezamem - krok 1

Ciasto francuskie pokrój w paski o grubości ok. 2-3 cm. Każdy pasek natnij na całej długości na pół. Nacięte paski należy zapleść jak warkocz. 

Paluchy z ciasta francuskiego z serem, makiem i sezamem - krok 2

Następnie posmaruj warkocze roztrzepanym jajkiem i posyp sezamem, makiem i parmezanem.

Paluchy z ciasta francuskiego z serem, makiem i sezamem - krok 3

Ułóż warkocze na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220 st. C.

Wyjmij i podawaj przestudzone.