Pavlova beza ze śmietaną i malinami
4 porcje
Średnie
Przepis na bezę z malinami i śmietaną.
Składniki
białka
175 g cukru
opakowanie cukru waniliowego
krople zapachu waniliowego do pieczenia
1 łyżeczka mąki kartoflanej
250 ml śmietany
300 g malin
Pavlova beza ze śmietaną i malinami
Pavlova beza ze śmietaną i malinami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Białko ubić na sztywno. Małymi porcjami dodać cukier, cukier waniliowy oraz aromat waniliowy, stale mieszając. W trakcie ucierania szybko dodać mąkę kartoflaną. Blachę uniwersalną wyłożyć papierem do pieczenia. Na środku blachy uniwersalnej zrobić z masy kupkę z wgłębieniem o średnicy 20 cm i natychmiast piec jak podano. Ostudzić bezy. Krótko przed podaniem ubić śmietanę na sztywno i przełożyć ją do "miseczki bezowej". Przyozdobić malinami.
Sposób nastawiania:
Grzanie górne/dolne 80-100⁰C, 100-120 minut.
Komentarze