Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Pavlova beza ze śmietaną i malinami

Pavlova beza ze śmietaną i malinami
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Przepis na bezę z malinami i śmietaną.

Składniki

białka
175 g cukru
opakowanie cukru waniliowego
krople zapachu waniliowego do pieczenia
1 łyżeczka mąki kartoflanej
250 ml śmietany
300 g malin

Opis wykonania

Białko ubić na sztywno. Małymi porcjami dodać cukier, cukier waniliowy oraz aromat waniliowy, stale mieszając. W trakcie ucierania szybko dodać mąkę kartoflaną. Blachę uniwersalną wyłożyć papierem do pieczenia. Na środku blachy uniwersalnej zrobić z masy kupkę z wgłębieniem o średnicy 20 cm i natychmiast piec jak podano. Ostudzić bezy. Krótko przed podaniem ubić śmietanę na sztywno i przełożyć ją do "miseczki bezowej". Przyozdobić malinami.

 

Sposób nastawiania:

Grzanie górne/dolne 80-100⁰C, 100-120 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych