Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pełnoziarnista Chałka z kruszonką z dodatkami

Opis wykonania

Świeża,Chrupiąca,Pełnoziarnista Chałka z Kruszonką Domowej Roboty z dodatkiem Sałatki owocowej to rodzaj zdrowego cheat meal :)

Zaczyn: 15 g drożdży,2 łyżki mąki pszennej,100 ml ciepłego mleka,1 łyżeczka ksylitolu mieszam w misce,przykrywam ściereczką i odstawiam na pół godziny w ciepłe miejsce. Po upływie 30 min. do miski z zaczynem dodaję mąkę pełnoziarnistą,2 jaja,3 łyżeczki ksylitolu,2 łyżki oliwy z oliwek,łyżeczkę soli himalajskiej. Zagniatam. Odstawiam na kolejną godzinę pod przykryciem. Kruszonka: 60 g mąki pszennej,30 g masła oraz 3 łyżki ksylitolu mieszam w misce do powstania masy którą można rozetrzeć na grudki w palcach. Po upływie godz, Ciasto kładę na omączony blat,delikatnie wyrabiam,dzielę na 3 równe części z których Tworzę równe wałeczki. Przeplatam je jak warkocz. Przekładam na blachę wyłożoną papierem i odstawiam na kolejne 30 min. Piekarnik nastawiam na grzanie góra dół 180 stopni. Po upływie 30 min. Warkocz smaruję rozkłóconym żółtkiem oraz posypuję kruszonką. Wstawiam do piekarnika na ok. 50 min do zarumienia się chałki.

Bosch do kuchni