Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

PHO z wołowiną

Opis wykonania

Super danie na sobotnie i niedzielne poranki.

Do dużego garnka wkładamy szpondry i mostki, marchewkę i pietruszkę. Cebulę i czosnek opalamy nad palnikiem. Zalewamy wodą i gotujemy min. 2h. co jakiś czas odszumowujemy. (gotowałem pod przykryciem). Po tym czasie na patelnię wrzucamy anyż, cynamon, nasiona kolendry, goździki i imbir. lekko przypalamy i dorzucamy do garnka. dodajemy również łodygi kolendry. całość gotujemy jeszcze 45 min. PRzelewamy przez sitko tak aby powstał nam czysty i klarowny bulion. doprawiamy sosem rybnym i sojowym. kolendrę, dymkę i chili drobno siekamy. makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją. nakładamy do miski razem z plastami wołowiny i zalewamy gorącym bulionem - mięso po wpływem temperatury sie zetnie