Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Super danie na sobotnie i niedzielne poranki.

Składniki

2 szt. szponder
2 szt. mostek
1 szt. marchew
1 szt. pietruszka
4 szt. anyż
1 łyżka nasiona kolendry
5 szt. goździki
1 szt. cebula
1 szt. cynamon kora
2 szt. czosnek ząbki
1 łyżeczka imbir
1 łyżeczka sos rybny
1 łyżeczka sos sojowy
1 szczypta tabasco
1 łyżka dymka
20 dkg polędwica wołowa

Opis wykonania

Do dużego garnka wkładamy szpondry i mostki, marchewkę i pietruszkę. Cebulę i czosnek opalamy nad palnikiem. Zalewamy wodą i gotujemy min. 2h. co jakiś czas odszumowujemy. (gotowałem pod przykryciem). Po tym czasie na patelnię wrzucamy anyż, cynamon, nasiona kolendry, goździki i imbir. lekko przypalamy i dorzucamy do garnka. dodajemy również łodygi kolendry. całość gotujemy jeszcze 45 min. PRzelewamy przez sitko tak aby powstał nam czysty i klarowny bulion. doprawiamy sosem rybnym i sojowym. kolendrę, dymkę i chili drobno siekamy. makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją. nakładamy do miski razem z plastami wołowiny i zalewamy gorącym bulionem - mięso po wpływem temperatury sie zetnie
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych