Pieczone jabłko
4 porcje
Średnie
Pieczone jabłko z rodzynkami i migdałami.
Składniki
200 g jabłek
1 łyżka rodzynek
1 łyżeczka siekanych migdałów
1 łyżeczka miękkiego masła
1 łyżeczka mieszaniny cynamonu i cukru
Pieczone jabłko
Pieczone jabłko
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Jabłko umyć i wyciąć gniazdo nasienne z naddatkiem. Wymieszać rodzynki z migdałami, masłem, cukrem i cynamonem. Jabłko położyć na małym talerzyku i nakłuć skórkę w wielu miejscach. Napełnić mieszanką rodzynkową. Gotować w podany sposób.
Sposób nastawiania: mikrofalówka 360 W, ok. 6 minut.
Wskazówka: do upieczenia czterech jabłek potrzeba ok. 15 minut przy 360 W.
Komentarze