Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pieczone jabłko z rodzynkami i migdałami.

Składniki

200 g jabłek
1 łyżka rodzynek
1 łyżeczka siekanych migdałów
1 łyżeczka miękkiego masła
1 łyżeczka mieszaniny cynamonu i cukru

Opis wykonania

Jabłko umyć i wyciąć gniazdo nasienne z naddatkiem. Wymieszać rodzynki z migdałami, masłem, cukrem i cynamonem. Jabłko położyć na małym talerzyku i nakłuć skórkę w wielu miejscach. Napełnić mieszanką rodzynkową. Gotować w podany sposób. Sposób nastawiania: mikrofalówka 360 W, ok. 6 minut. Wskazówka: do upieczenia czterech jabłek potrzeba ok. 15 minut przy 360 W.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych